Vakantienieuws

Het is vakantie!
Nederlands puft en zweet onder extreem warme en droge dagen die nu al weken voortduren. Het is vakantie en voor het weer hoef je eigenlijk niet weg te gaan!

De seizoen afsluitende les in Amelisweerd was een goed bezochte en de Dan examens afgenomen bij Jan in de Dojo verliepen succesvol. Mooie examens met hier en daar een tip voor het volgende examen. Alle kandidaten die nog over gebleven waren zijn glansrijk geslaagd!

“De tekst gaat door onder de foto”

Seminar met Albert in de Filipijnen

Ondertussen ben ik bezig met mijn rondje les geven op de Filipijnen. Eerste stage was die op de universiteit van Manila de Ateneo. Opkomst goed en leuke les gedaan met aansluitend gezamenlijk eten. Door het toen al slechter wordende weer (staartje tyfoon Maria) pas laat thuis. Daarna enkele lessen in onze zuster Dojo in Mamatid (Cabuyao). Ook hier een paar 5e en 4e kyu examens welke netjes werden uitgevoerd. Daarna de grote stage in Subic. Volgens de navigatie een ritje van nog geen 2 uur maar ook hier weer door veel regen en ondergelopen wegen bijna 4 uur onderweg.

De weg naar Subic is fraai, net zuid Frankrijk of Duitsland. Goed te rijden maar zodra je binnendoor moet dan is het een ander verhaal! Files en gaten in de weg zo groot dat de auto telkens met de bodem het wegdek raakt. Aangekomen in Subic viel de regen met bakken uit de lucht en bleef de aankomende 24 uur ook vallen. De stage in de fraaie Dojo van Randy Canlas was met bijna 50 deelnemers druk maar erg leuk om te doen. Veel kijkers ook. Na de les eten en terug naar hotel. Jimmy Kevin en de anderen van Kyorakukan Cabuyao waren mee gekomen om te assisteren. Hun inzet in noemenswaardig! Om 8 uur van huis gaan en om 16 uur op de plaats van bestemming en dan met 5 mensen een kamer voor 2 personen delen! Krap maar gezellig was het wel schijnbaar. En nu voorbereiden voor de reis naar Jakarta alwaar we deelnemen aan de stage met sensei Shishiya.

Fijne vakantie!

Albert