Jaaroverzicht 2023

Beste Aikidoka

Zoals jullie van mij gewend zijn, aan het einde van het jaar, een overzicht verhaaltje van het afgelopen jaar. Ik begin meteen met het “slechte” nieuws. Het is tevens mijn laatste! Dit heeft alles te maken met dat ik na 28 jaar het voorzitterschap aan Tomas heb overgedragen. Ik blijf wel gewoon bestuurslid. 
De reden hiervoor is dat ik het voorzitterschap op me heb genomen van Enbukan, welke nu meer en meer de rol tussen diverse ( buitenlandse) leraren, en de Hombu over heeft genomen van Kyorakukan. 

Het was een rustig jaar met stages en examens. We zijn nog steeds aan het aansterken van de periode COVID. Er waren ) bijna, op 2 in Dojo Filipijnen na) geen Dan examens en voor kyu examens 4 kandidaten. In het nieuwe jaar gaan we vol aan de slag met kyu examens en er staan enkele kandidaten klaar Dangraad trainingen op te pakken. Er staan wat stages in de steigers en buitenlandse gast docenten. Ook een herhaling op de stage in dojo Mill, want die waren erg content met onze vorm van Aikido. 

De 4 stijlen werd dit jaar goed bezocht en die van 2024 staat ook alweer ingepland, met 3 erg interessante budo stijlen weer (Grazie bjj, Jodo, en Tang Soo Do). 

De seizoen afsluiting was dit jaar in het verre zuiden, Baarle Nassau en goed bezocht. De strand training in Kijkduin werd mager bezocht maar enkele aanwezigen bleven nog lang op het terras hangen vanwege het erg mooie weer. 

In de herfst trok er een behoorlijk groepje Kyorakukanners met een minivan naar Hamburg om deel te nemen aan de stage van Shishiya. Deze was erg geslaagd, en deed aan goede tijden van voor COVID denken ( Parijs, Côte d’Azur, Praag, Saarlouis, Japan). 

Rest mij jullie nog hele fijne feestdagen toe te wensen, maar vooral een veilig en gezond 2024!  
Albert