50 jaar ACSA en herdenkings stage Renato Filippin/ Dan examens

Rorschach Zwitserland, een weekend lang met diverse leraren en niet de minste. De Zwitserse top gaf acte de présence! Gaat docenten uit heel het land. Ook Kyorakukan was aanwezig, om vooral uiting te geven en respect te tonen aan Renato Filippin, die een van de katalysators was in de erkenning aanvraag richting Hombu dojo.

De seminar was prima verzorgd met voldoende versnaperingen en op de eerste avond een leuk diner met aansluitend een Aikido quiz. Op de 2e dag weer enkele leraren met bekende onderwerpen in het Aikido maar ook stukje sutemi en variatie op kaiten nage. Ook ruimte gemaakt voor wat ontspanning in de vorm van een wandeling op 800 meter hoogte en uitzicht op de Bodensee. Oude bekende ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt.

Zondag 6 November houden we na lange tijd (door COVID) weer een dag om examens af te nemen. Dit keer in Breda. In de aanloop er naar toe zijn wat kandidaten afgehaakt, maar we hebben van shodan nidan en sandan een kandidaat. We beginnen om 10 uur. Ik wens de kandidaten alvast heel veel succes.