Wat een weekend!

IMG_0087.JPG
Op zaterdag 13 en zondag 14 september bezocht Renato Filippin op uitnodiging van Enbukan de Dojo van Aikido 3B in Bleiswijk.

Het leek erop dat de verhalen van vorig jaar inspirerend waren, want in tegenstelling tot vorig jaar was het op de tatami op de zaterdag ochtend en middag en de zondag ochtend lekker druk. De kennis van Boken / Jo en de Aikido technieken is compleet. En in sessie van twee en een halfuur heeft Renato telkens geprobeerd de aanwezigen te prikkelen tot een gezonde nieuwsgierigheid.

Want, zo zegt Renato, ik kan niemand in een sessie van twee en een halfuur de techniek volledig bijbrengen. Wel kan ik hem/haar uitdagen verder te kijken en te oefenen. Veel oefenen!

Alleen hij/zij die regelmatig oefenend valt vooruitgang ten deel

Omdat de meeste bestuursleden en Dojo vertegenwoordigers van Kyorakukan – Aikido 3B – Enbukan toch al bij elkaar waren is aansluitend aan de zondag ochtend sessie ook even terug gekeken naar het seminar van Shishiya.

Kortom, wat een (geslaagd) weekend.

Verder nogmaals de oproep om, mocht je mee willen doen, je voor 1 oktober 2014 aan te melden voor het seminar van Shishiya in Dillingen (uitreiking Dan graden) en het seminar van Gary Boaz in Vianen. Inschrijven kan via onderstaande links:

Inschrijflink Seminar Gary Boaz

Inschrijflink Seminar Shishiya Dillingen (Duitsland)

Ernst