Terugblik 2014, en vooruit kijken 2015!

Groepsfoto Shishiya Seminar 2014 in Nederland

Seminar Shishiya sensei, 21 & 22 juni

Zoals jullie van me gewend zijn ondertussen, een terug blik en kijk in het nieuwe jaar.

Groepsfoto 4-Stijlen Stage 2014

4 Stijlen Stage, 9 maart

Afgelopen jaar was een druk jaar met allerlei gast docenten en bezoeken aan stages. Een die elke maand terug komt is de stage van Edgar in Ede. Hoewel Yoseikan aikido, toch een erg fijne en goede stijl om je “basis” in het aikido op orde te hebben. We hebben stages bezocht van Suganuma shihan in Amersfoort en Waka sensei in Zwitserland. Gast docenten waren dit jaar divers ( kyusho aikido, toho iai, O Getsu Ryu). Zoals Gary Boaz, Kazuo Sato, Joginder Singh, Ichiro Shishiya, Renato Filippin, Fumio Matsuki, Edgar Kruyning en Patrick van het Nederend.

Seminar Kazuo Sato, 13 april

Seminar Kazuo Sato, 13 april

Daarnaast waren we weer actief op scholen en allerlei activiteiten om het sporten te promoten. De leraren die dojos hebben overgenomen, en de nieuwe bestuursleden zijn goed ingewerkt en hebben het afgelopen jaar mooi werk geleverd zoals een nieuwe website en allerlei verbeteringen op het vlak van betalingen en digitale verbeteringen om bijvoorbeeld via links je In te schrijven of vragen via de site te stellen. Dat men goed ingewerkt is blijkt wel uit de perfecte organisatie omtrent de diverse stages die we hebben georganiseerd. Ook de Tc leden en Deshi hebben het afgelopen jaar weer veel werk verzet. De opkomst bij de activiteiten is telkens prima, maar de koplopers waren de vier stijlen ( 60 deelnemers), de stages met Gary en Shishiya. Ook waren we weer van de partij in Duitsland waar we de stage van Shishiya bezochten en enkele Dan gegradueerden hun diploma in ontvangst namen.

Buitenles, 14 juli

Buitenles, 14 juli

Het leden aantal bleef stabiel en de groei in yudansha zette zich gestaag door. Er waren met diverse mensen en groepen ( Sogo Budo, IMAF, Jbn) gesprekken over samenwerking of aansluiting, maar nog niets concreets gekozen. Ook op het gebied van erkenning vanuit Hombu is het rustig, maar er zijn mensen die zich op dat gebied zich voor ons in spannen. Gelukkig weinig zieken en geblesseerden dit jaar, alleen voor collega en vriend Jan Vd Spek een lastig jaar. Last van zijn knie en een flinke smak tijdens het tennissen heeft hem al 4 maanden van les geven en trainen gekost. Hopelijk in het nieuwe jaar snel beter met hem.

Het is bijna kerst, een paar dagen van gezelligheid en warmte. En dan gaan we langzaam het nieuwe jaar in.

Seminar Renato Filippin, 13 & 14 september

Seminar Renato Filippin, 13 & 14 september

2015 is nu al een bijzonder jaar. We gaan dan het 20 jarig jubileum van Kyorakukan vieren. Dat doen we tegelijk met de seminar van Shishiya. Daarnaast vier ik dan persoonlijk mijn vriendschap met Jan (25 jaar) maar ook dat ik dan al 35 jaar op de (aikido) mat sta. We hebben met zijn allen wat wensen en hoop voor het nieuwe jaar. Krijgen we onze erkenning? Sluiten we ons uiteindelijk ergens bij aan? Komt er een 5e Dan aan? 😉

Seminar Gary Boaz, 2 november

Seminar Gary Boaz, 2 november

Wat we wel weten zijn de stages met Renato, en Shishiya, en de derde editie van de 4 stijlen stage met weer een gevarieerd programma. Een intensievere samenwerking met Leo en zijn Kyusho Aikido groep, maar we hopen ook Gary Boaz weer te ontvangen, en de zwaardmeester Fumio Matsuki. Kazuo zal ons niet meer bezoeken, hij trad dit jaar terug uit de Duitse aikido renmei en legde allerlei functies neer. Hij wil het kleiner en rustiger aan doen. Dit jaar zal er een flinke groep yudansha kandidaten aantreden (14!), vindt er uitbreiding van de TC plaats, en ook de Dangraad examen commissie wordt uitgebreid, met aan het hoofd Shishiya shihan. Daarnaast zijn we te gast bij de stage van Shishiya in Kiev in de Oekraïne! Heel bijzonder.

Zoals je ziet, het was een bijzonder en druk jaar, 2015 zal alleen maar bijzonderder worden! Ik hoop dat je daar bij bent.

Ik wens je hele fijne en warme kerstdagen en een gezellig, gezond en veilig 2015!
Albert