Suganuma Shihan / Buitenles Amelisweerd

10 Augustus 2014

Foto van de buitenles, 10 Augustus 2014

Zondag 13 juli en maandag 14 juli hebben we de laatste evenementen van het seizoen gehad.
Dwz voor de zomer sluiting van de dojo’s. Er is deze zomer een dojo gewoon open, en dat is Breda. De tijdelijk gewijzigde locatie is: Back2theGym, Franse akker 21a, 4824 AL, Breda.

Zondag vertrok een groep vanuit onze dojo, naar de stage van Suganuma (8e Dan) in Amersfoort. Een van de redenen van ons bezoek was om blijk te geven van onze waardering, want in 2002 heeft Suganuma onze dojo een naam gegeven, die tot dan als “Aikido Ryu Houten Zundert” door het leven ging. Omdat we in de toekomst van plan waren te groeien was deze naam sowiezo niet langer geschikt, en we werkten toen met Itokan samen, de dojo waar we nog steeds na al die jaren leuk contact mee onderhouden.

De stage was als vanouds, flinke warming up (20 minuten) en Aikido trainen in de basis met grote vloeiende bewegingen. Het was zweten want de temperatuur was hoog en de luchtvochtigheid ook.
Na de stage waren er nog Nidan examens, was leuk om te zien omdat we zelf ook pas enkele Nidansha erbij hebben. Suganuma was duidelijk verrast, erg geïnteresseerd, en blij dat we er waren.

Zoals al jaren een traditie, hebben we het seizoen afgesloten met een buitenles en een borrel. Zoals voorgaande jaren op landgoed Amelisweerd, nabij Bunnik. Het weer was prima, ook om na de les nog enkele uurtjes buiten te vertoeven onder het genot van een drankje. We konden tevreden terug kijken op een goed eerste half jaar. De les zelf bestond uit het werken met de Boken.

Na de zomer gaan we er gelijk weer flink tegen aan. Zo zit september vol met activiteiten (kijk maar in de agenda), oktober staat Dillingen weer op de planning, en November krijgen we wellicht Gary Boaz (Kyushu Aikido) op bezoek, en mijn eigen stage met aansluitend Kyu examens.

Wens ik je een hele fijne en veilige vakantie toe, en graag tot na de zomer!

Albert