Shishiya Seminar 2014

De seminar met shihan Shishiya welke dit jaar werd gehouden in onze meest zuidelijke Dojo (Zundert) was er een om tevreden naar terug te kijken. Uit verschillende landen kwamen aikidoka naar deze Dojo om les te krijgen van deze grootmeester. De Dojo zag er fraai uit en voor de inwendige dorstige mens was goed gezorgd. Shishiya had een duidelijk thema dit jaar, de relatie van een techniek door alle bij ons bekende vormen heen (ongewapend, ken no tebiki, ken tai ken ken tai Jo en Toho). Dit plaatje was erg duidelijk en heerlijk trainbaar.

Groepsfoto Shishiya Seminar 2014 in Nederland

Groepsfoto Shishiya Seminar 2014 in Nederland

Zaterdag middag waren en diverse Dan examens, waarvoor alle kandidaten glansrijk zijn geslaagd. We feliciteren dan ook graag Mark voor shodan. En voor Nidan Tom Eschwin Michal Fred Jermaine en Tom. Sensei had geen aanvullende punten of tips alleen dat hij heel verheugd was met de grote vooruitgang in het meer zijn gaan bewegen. Toch was er nog een aandachtspuntje, blijf letten op netjes technisch werken.

We willen dan ook iedereen bedanken die ook maar iets aan de organisatie hebben bijgedragen, maar ook alle bezoekers en dan voornamelijk diegene die vanuit het buitenland de moeite namen om te komen.
Nog een tip van sensei voor diegene die een iato hebben; vanwege de lucht conditie in Nederland gebruik meer olie voor je zwaard.

Albert