Lente update

Na een lange rustpauze op de site hebben we een vol nieuwsbericht.

We begonnen het jaar met de 4 stijlenstage welke geplaagd werd door ziekte van twee gast docenten (de Griep en blessure). Niet veel later gaven voor het eerst de docenten van Kyorakukan allemaal les tijdens een stage in Houten. Deze werd goed bezocht en krijgt zeker een vervolg in 2019. Ook de stijlen en docenten voor de 4 stijlen stage in 2019 is alweer bekent. Een mooie line up denk ik: Yawara, JBN Aikido, Shorinji Kempo en Shishiya Aikido.

Kyorakukan lerarenstage 2018

De proefexamens voor de diverse Dangraden verlopen ook zeer goed, een mooi examen beeld omdat we van 1e tot en met 4e Dan examens hebben dit jaar.

Er heeft een flinke wijziging in het bestuur plaats gevonden. Zo heeft Eschwin zijn taak als penningmeester en bestuurslid opgegeven, treed Tom als nieuw bestuurslid en penningmeester toe. Ook is Ernst nieuw bestuurslid en neemt de functie op zich als vice penningmeester. We hebben hiervoor gekozen omdat het penningmeesterschap best wat extra werk met zich mee brengt. Per 1 juni treed Wil als nieuw bestuurslid toe, en Sven neemt het secretariaat van Han over. Albert gaat tot slot de bestellingen van de wapens en andere attributen weer doen. Voor een overzicht kun je de bestuurspagina bekijken.

Sinds 1 januari bezoekt Albert op toerbeurt alle Kyorakukan dojo’s om zo het technische niveau van de hoger gegradueerden en beginners op 1 lijn te houden, de technische lijn van Kyorakukan Aikido.

We gaan weer richting de zomervacantie maar voor het zo ver is hebben we nog aardig wat op de agenda staan! Voor een compleet overzicht kun je het beste de agenda raadplegen. Daarnaast bestaat onze dojo in de Filipijnen 1 jaar, komende zomer ga ik er weer lessen verzorgen maar ook weer enkele stages. Zo geeft Albert les op de Ateneo universiteit en in Subic, ten noorden van Manila. De Amerikanen hadden hier ooit een grote marine basis.

Poster Seminar Shishiya Sensei

Geef je nog op voor de stage met Shishiya, mocht je dat nog niet gedaan hebben! Dit kan door een mailtje te sturen aan: shishiya@enbukan.nl
Via bovenstaande link krijg je de tekst al direct ingevuld.

In deze mail graag de volgende zaken beantwoorden:
Voornaam + achternaam
Enbukan lid ja/nee
Welke sessies je wilt volgen (zaterdag – zondag – zaterdag en zondag)
Neem je deel aan het zaterdagavond diner? Ja/nee. Indien ja, dan graag opgeven of je vlees / vegetarisch of vis wilt eten. Voor vis geldt een toeslag.

Albert