Kyorakukan Aikido update

Beste Aikidoka,

Het is alweer enkele weken geleden sinds onze laatste update. Wij hopen nog steeds dat iedereen in goede gezondheid verkeert en langzaamaan terug gaat naar het “normale leven” dankzij de recente versoepelingen rondom de Covid-19 maatregelen.

Versoepeling Maatregelen Contactsporten

Zoals jullie wellicht al hebben vernomen zijn de Covid-19 maatregelen rondom contactsporten vanaf 1 juli versoepeld. Dat wil zeggen dat binnensporten weer mogelijk is en tevens de 1.5 meter regel niet hoeft worden aangehouden tijdens het sporten. Dat maakt het dus mogelijk dat het uitoefenen van een contactsport zoals aikido gelukkig weer is toegestaan!

Uiteraard zijn wij hier enorm blij mee. Echter kunnen wij zo kort voor de oorspronkelijke zomerstop helaas géén lessen meer aanbieden. Hoewel wij zelf uiteraard staan te popelen om weer te beginnen is gebleken dat veel van onze sportaccommodaties zijn overvallen door de plotselinge versoepeling die eigenlijk pas op 1 september zou ingaan. Hierdoor zijn deze accommodaties onvoldoende voorbereid en is er nog teveel onduidelijkheid over de maatregelen die zijn genomen om veilig sporten te kunnen garanderen. Omdat het in ons geval zou gaan om slechts 2 reguliere lessen voor de zomerstop hebben wij besloten om niets te gaan forceren en de reguliere startdata aan te houden. Wel organiseren wij nog een laatste buitentraining. Daarover vind je verderop in deze mail meer info.

Start Lessen

De reguliere lessen beginnen dus weer na de zomerstop. Wij zullen ruim voor aanvang van de lessen nog een extra reglement communiceren waarin de spelregels staan aangegeven voor het veilig en Coronaproof sporten. De startdata van de verschillende locaties zijn:

Breda: 3 september
Houten: 2 september
Roosendaal: 25 augustus
Vianen: 31 augustus
Wijk bij Duurstede: 1 september

Tijdens de zomerstop

Omdat er momenteel teveel onduidelijkheden zijn vanuit de sportaccommodaties en zowel leraren als leden op zomervakantie gaan is het erg lastig om concreet lessen aan te bieden tijdens de zomerstop. Mocht er desondanks toch een mogelijkheid ontstaan dan zullen wij dit uiteraard aan jullie kenbaar maken. Ook zijn eventuele eigen initiatieven natuurlijk mogelijk. Maar let daarbij uiteraard wel op een veilig en verantwoorde manier van trainen!

Buitentraining Amelisweerd

De traditionele seizoensafsluiting in Amelisweerd op maandag 13 juli gaat gelukkig wel door! Wij nodigen je dan ook van harte uit voor deze, altijd gezellige, buitenles. De training duurt van 20:00 tot 21:30 uur met afsluitend een fijne borrel met hapjes en drankjes. Neem je wapens mee!

We trainen op mooi gelegen grasveld, locatie Rhijnauwenselaan 4, Bunnik en volg vanaf daar de borden Jeugdherberg/Amelisweerd. Laat via onderstaande button even weten of je komt. Dan kunnen wij rekening houden met de hoeveelheid drank en hapjes.

Meld je aan voor de buitentraining!

Tot slot willen wij iedereen hartelijk bedanken voor het geduld en begrip voor de bijzondere situatie die is ontstaan. Het doet ons enorm goed om te zien dat al onze leden ons trouw blijven. Wij hopen uiteraard iedereen weer snel te zien tijdens de buitentraining of na de zomerstop! Alvast een fijne vakantie toegewenst.

Namens het bestuur van Kyorakukan