Kyorakukan Aikido Update

Beste Aikidoka,

Na de zomerstop waren we allemaal blij en gemotiveerd om weer normaal op de tatami te kunnen trainen. Maar helaas gooit Corona 3 maanden later wederom roet in het eten. De toenemende besmettingen en de aangescherpte regels, zoals afgelopen vrijdag door de overheid aangekondigd, zorgen ervoor dat alle aikido lessen per direct worden stopgezet. Ook omdat de regels voorschrijven dat amateursport tussen 17:00 en 5:00 uur niet zijn toegestaan zien we helaas geen andere mogelijkheid. Overdag trainen is om meerdere reden geen optie.

Deze regels gelden in ieder geval tot 19 december 2021. Omdat dit 1 week voor de kerstvakantie valt zal de stop dus minimaal tot de week van 3 januari duren. Maar of er dan daadwerkelijk weer getraind kan worden hangt uiteraard af van de dan geldende richtlijnen vanuit de overheid. Wij houden jullie hiervan op de hoogte. Tevens zijn we aan het kijken naar een passende compensatie van de gemiste lessen. 

Overig nieuws

Dojo Wijk bij Duurstede

Tijdens de zomerstop heeft onze locatie Wijk bij Duurstede besloten om zelfstandig verder te gaan en zich af te splitsen van Kyorakukan. Hoewel er altijd een vriendschappelijke omgang was bemerkten we de afgelopen jaren dat de dojo steeds meer een eigen richting opging en leraar en leerlingen vaak afwezig waren tijdens gezamenlijke stages en examens van Kyorakukan. Het bestuur van Kyorakukan heeft besloten locatie Wijk bij Duurstede die vrijheid te gunnen, echter wel als zelfstandige dojo. Door onze officiële erkenning van dangraden door de Hombu Dojo in Tokio hebben we immers een bepaald niveau en eenduidige aikido vorm te borgen. Daardoor maakt deze locatie geen onderdeel meer uit van Kyorakukan en de overkoepelende bond Enbukan.

Examens

Het is al enige tijd geleden dat er examens zijn afgenomen. Dit heeft te maken met de vele onderbrekingen die we de afgelopen 1.5 jaar hebben gehad door de Coronapandemie. Omdat een goede voorbereiding essentieel is, zeker voor de hogere kyu- en dangraden, leek het ons onhaalbaar om examens af te nemen zonder de zekerheid van een langere periode onafgebroken te kunnen trainen. De TC (Technische Commissie) heeft binnenkort een overleg om te kijken naar een mogelijke stip op de horizon omtrent de Dan-examens. Als we de gelegenheid zien om reguliere examens in te plannen zullen wij dit uiteraard doen. Hierover hopelijk later meer.

Tot Slot

Hoewel we het enorm jammer vinden dat de lessen wederom stil liggen houden we de hoop dat het ditmaal minder lang gaat duren dan de voorgaande keren. Zodra er versoepelingen worden aangekondigd staan wij in de startblokken om weer te starten. Wij houden jullie hiervan op de hoogte. Tot die tijd hopen we op jullie begrip.

Blijf gezond en hopelijk zien we elkaar weer snel op de tatami!

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van Kyorakukan