Jubileum Stage Shishiya Sensei 2015

Groepsfoto seminar Shishiya sensei 2015

Groepsfoto seminar Shishiya sensei 2015

Afgelopen weekend (6 en 7 Juni) was in alle opzichten een zeer bijzonder weekend. We hadden iets te vieren dit keer met de seminar van Shishiya. Kyorakukan bestaat 20 jaar, dus naast stage en examens ook nog eens een groots georganiseerd feest op zaterdag met bijna 70 gasten, vrienden uit binnen en buitenland, oud leden, en bevriende docenten van oa Itokan Aikido, Kenshukai, en Yoseikan Aikido. Aikidoka’s uit Zwitserland, Japan, Duitsland, Oekraïne, Tsjechië, en Oostenrijk vonden elkaar op en naast de mat. Tijdens het live cooking diner blikten we terug op 20 jaar Kyorakukan, de naamgever van de school Suganuma shihan, het prille begin van de school etc etc.

De stage begon sensei met telkens een deel van de jo kata, de rest van de les werd er getraind in de basis uitvoering van Aihanmi, en technieken daar op zoals Kotegaeshi, iriminage, shihonage etc, maar telkens naast de basis uitvoering, een aantal applicatie vormen er op. Prachtig en gaf ons het gevoel dat we de beginners periode van 5 jaar eindelijk ontgroeid zijn.

Op zondag waren er Dangraad examens, een 11 tal Enbukan leden deden examen voor de examen commissie onder leiding van sensei. Shodan nidan en sandan examens verder er in een fraaie uitvoering tentoon gespreid. Sensei was bijzonder gecharmeerd van de rust tijdens de uitvoeringen, anders dan voorgaande jaren waarin velen nog in een soort sloop modus leken te verkeren. Aandachtspunt vond sensei het oog voor details.
Langs deze weg feliciteren we dan ook nogmaals alle geslaagden!

Voor Shodan: Ivo, Kevin, Marinda en Emile

Voor Nidan: Nicole, Ferry, Sven, Sander, en Fred.

Voor Sandan: Eric en Wil.

Albert