Jaaroverzicht 2015

Groepsfoto seminar Shishiya sensei 2015

Groepsfoto seminar Shishiya sensei 2015

2015 was een in alle opzichten een bijzonder Kyorakukan jaar! Het jaar zat niet alleen vol met stages en evenementen maar we hadden in de zomer ook een groots feest te vieren, het 20 jarig bestaan van Kyorakukan! Vele gasten en vrienden kwamen naar de stage van Shishiya en het feest op zaterdag.

Groepsfoto Makoto Dojo Kiev

Groepsfoto Makoto Dojo Kiev

Aan stages hadden we geen gebrek; de regionale stages met aansluitend kyu examens, de weer goed bezochte 4 stijlen stage; Jan, Sven en ik waren te gast bij de stage van Shishiya in Kiev; Fred, Tom en Eschwin in Charkov; Gary Boaz gaf weer een gast les Kyusho aikido; Renato Filippin een stage, met op zondag speciaal voor onze aikikids. En Hans en ik bezochten Renato zijn stage in Praag.

Daarnaast hebben we diverse demo’s gegeven, oa tijdens de demo dag Yoseikan aikido waarbij ons demo team ( Ernst, Sven, Tom en Tomas) de 2e plaats haalde welke een bijzondere prestatie te noemen is. Demo en les gegeven in Ridderkerk en tijdens de budodag in Wijk bij Duurstede.

Groepsfoto Seminar Renato Filippin

Groepsfoto Seminar Renato Filippin

Ook hebben we het afgelopen de eerste deshi lunch bij een Japans restaurant gehad, waarbij ik toen waarschijnlijk mijn allerlaatste deshi heb aangenomen, Djordi. De buitenles is weer goed bezocht en zoals al gemeld het jubileum feest van Kyorakukan in Vianen. Tevens waren we goed vertegenwoordig in Dillingen alwaar oa de yudansha diploma’s werden uitgereikt.

Aan interesse van andere dojos hebben we geen gebrek gehad in 2015, maar nog geen Dojo heeft de daadwerkelijke stap durven maken om zich bij ons aan te sluiten. Wel zijn er plannen om meer samen te gaan werken met anderen.

Voor 2016 staat er weer heel veel in de agenda, zoveel zelfs dat we sommige sensei hebben moeten door plaatsen naar 2017! Zo staat de 4 stijlen stage en regionale stages weer op de kalender, komen Shishiya sensei, Peter Duwe, Renato Filippin, en Jimmy Larsson stages geven. Zijn we gevraagd voor een demo oa in Houten om onze nieuwe locatie in te wijden. Hebben we de diploma uitreikingen in Dillingen weer en gaan leden van ons naar de stage van Shishiya in Horice Tsjechië. We hopen dit jaar onze eerste 4e danner uit eigen kweek te halen en ik zelf ben gevraagd om mijn eerste stage over de grens te geven en wel in Kiev, Oekraïne! En zo staan er nog meer bijzondere dingen te wachten in 2016, maar kan daar helaas in dit stadium nog geen mededelingen over doen.

In Nederland zijn we de vertegenwoordigers van het Nishio aikido, overgedragen door Shishiya.
Onze vriendschappelijke betrekkingen en verbintenissen liggen voornamelijk meer over de grens, met oa onze vrienden in Duitsland, Tsjechië, Zweden, Zwitserland en Oekraïne.

Kyorakukan staat na 20 jaar duidelijk op de kaart. Vrienden in binnen en buitenland. Voor het eerst in zijn bestaan meer dan 123 leden! Een flinke groei, welke we met zijn allen voor elkaar hebben gekregen. Want leraren zonder leerlingen hebben niets! Ik wil dus de leraren hun assistenten, het bestuur, mijn deshi en alle leerlingen van Kyorakukan en een ieder die bevriend met ons zijn, hartelijk danken voor je tijd hulp en inzet in het afgelopen jaar! Laten we van 2016 weer een top jaar maken!

Fijne feestdagen en een gezond 2016!

Albert