Februari Update

Het jaar is nog geen 2 maanden oud of we zijn met de dojo alweer volop in beweging. Allereerst hadden we de goed bezochte gastles met Siavash Derakhshan, 6e Dan Aikikai Aikido uit Enschede. Hij nam ons mee terug naar “memory lane”, het zo lang beoefende  Aikido in de lijn van Tissier. Als tegenprestatie ga ik Siavash zijn dojo bezoeken en zijn leerlingen kennis laten maken met onze manier van werken en wel op maandag 24 februari, in de dojo aan de Jupiterstraat in Enschede.

Poster 4 Stijlen Stage 2020

Op maandag 3 februari hebben we de Yudanshales gehad, waar de zwarte band kandidaten werd uitgelegd hoe een dergelijk examen eruit gaat zien. Van de aardig lange pre kandidaten lijst zijn er niet heel erg veel over gebleven, maar we gaan het voorbereidingen traject in met een 8 tal kandidaten voor het najaar, in zowel shodan als nidan examens. Het daadwerkelijke examen staat gepland voor november 2020.

Op zondag 29 maart houden we onze bekende 4 stijlen stage, editie 2020, voor de 10 keer organiseren we deze stage in onze dojo in Vianen. Het is weer een zeer gevarieerd programma geworden met uiteenlopende budo stijlen. Doel van deze stage is om budoka’s dichter bij elkaar te brengen en te laten merken dat er meer overeenkomsten dan verschillen zijn in de dingen die we trainen.  Omdat het verschillende budo stijlen zijn kan een ieder eraan mee doen, beginners en gevorderden, maar ook beoefenaars van andere stijlen. Insteek van de 4 stijlen stage is om elkaar te laten kennis maken met de stijl, niet echt om iets te leren. De dag verloopt daardoor meestal in een gezellige en gemoedelijke sfeer.