Druk bezochte 4 stijlen stage!

Groepsfoto 4-stijlen stage 2015

Groepsfoto 4-stijlen stage 2015

Zondag 15 maart organiseerde Enbukan voor de 3e keer de vier stijlen stage. Dit keer gaven Marco van Katwijk (aikibudo) Leo Keuvelaar ( kyusho aikido) en Edgar Kruyning (Yoseikan aikido) acte de présence. Zelf mocht ik deze dag openen met het voor onze leerlingen bekende Nishio aikido. Voor de les begon stonden we even stil bij de sterfdag van Nishio shihan, precies 10 jaar geleden.

Het was vol op de mat, iets over de 50 aikidoka. Er werd in een ontspannen sfeer en met een open Budo mind getraind. Technisch gezien over liepen de leraren elkaar soms en dat zorgde voor een rode lijn door het geheel. Edgar wist deze dag het beste te verwoorden. Stijlen? Nee we doen allemaal aikido, net even anders, en aikido uit andere periodes uit het leven van sommige shihans. Maar aikido groeit nu eenmaal, verandert. Zelfs binnen je school en binnen jezelf. Zo groei je ooit naar je eigen aikido!

We kijken met zijn allen tevreden terug naar vandaag en de eerste ideeën voor de volgende editie zijn alweer in de maak. Tot dan!

Albert