Dillingen / Manila / Cabuyao

Seminar Shishiya Sensei, Dillingen 2017

Seminar Shishiya Sensei, Dillingen 2017

De stage van Shishiya in Dillingen was erg leuk. Een klein maar leuke ploeg vanuit Kyorakukan was present. Ernst en Jermain ontvingen uit handen van Shishiya respectievelijk hun shodan en sandan diploma. Ook kwa technieken was het leuk werken, de Jo kata 1 t/m 20 nu eens in de ken tai ken vorm gedaan. Erg leuk en bijzonder interessant.

Na het weekend Duitsland ben ikzelf naar de Filipijnen vertrokken om er een aantal lessen te geven in onze zuster Dojo in Cabuyao. En een stage op een van de grootste universiteiten van Manila, de Ateneo universiteit.

Albert Stevense en Kevin, Kyorakukan Dojo Cabuyao.

De leraar van onze zuster Dojo, Kevin, heeft een leuke locatie boven wat winkeltjes in de hoofdstraat van Mamatid, onderdeel van de gemeente Cabuyao. Het niveau van de leerlingen is hoog dat wil zeggen gedisciplineerd en correct. Dat komt mede door de hoge trainings frequentie. En ze zijn vaak in de Dojo om zelf te oefenen of om schoon te maken. Ontvangen me met alle beleefdheid! Noemen me sensei en komen me halen als ons vervoer arriveert en brengen, en dragen mijn trolley. Hun ukemi is uit de kunst en ze leren heel erg snel.

Albert samen met leerlingen Kyorakukan Dojo Cabuyao.

Alle leerlingen (22) hebben 5e kyu examen gedaan en we hebben een begin gemaakt met de 4e kyu technieken. Voor de dag naar Ateneo had Kevin een mini-van gehuurd en de 5 jongens hadden de dag van hun leven! Aanwezig op de Ateneo Universiteit en de bleu eagles bezig zien. De jongens werden nog eens extra verwend door de andere aikidoka met avond eten en nieuwe speciaal voor Kyorakukan Cabuyao ontworpen t-shirts. Opkomt tijdens de stage was erg goed en heerlijk getraind. (kijk voor foto’s en filmpjes op de Facebook pagina`s van Kyorarukan of Kyorakukan Cabuyao).

Seminar met Albert Stevense in de Kyorakukan Dojo Cabuyao

De laatste les was leuk maar ook een beetje emotineel om de nieuwe Kyorakanners gedag te zeggen. Ik wil iedereen bedanken die dit alles mogelijk hebben gemaakt. Lessen waren soms zwaar door de warmte (29/32 graden) en zeer hoge vochtigheids graad.

Houd de datum van de stage met Peter Duwe in de gaten vooral als je wil deelnemen aan het avond eten op zaterdag avond. Daar moet je wel voor op geven ivm de reservering in het restaurant. Dit kan bij Sven of mijzelf.

Albert