De eerste maanden zitten er weer op.

Beste Aikidoka,
Het nieuws seizoen is alweer 3 maanden oud en de dojo’s draaien op volle toeren. En wordt flink getraind voor zowel kyu als de Dangraden welke zullen worden afgenomen door de Technische Commissie (TC) van Enbukan in het weekend van 29 en 30 juni tijdens de docenten stage. Elke leraar van een locatie van Kyorakukan verzorgt dan een les. Gast docent dit jaar is Sensei Jan van der Spek.

Poster 4 Stijlen Stage 2019

Het eerste evenement komt er alweer snel aan de 9e editie van de 4 stijlen stage en wel op 17 maart. Kijk in de agenda voor meer informatie. We vieren dan ook een beetje dat Kyorakukan alweer 24 jaar bestaat! Volgend jaar een jubileum jaar!

Op 11 mei ben ik gastdocent op een martial arts event in Weelde Ravels in België. Met aikijujitsu en aiki kenpo docenten verzorgen we een budo evenement. Ik ben Sensei Jan Jansens dankbaar voor de uitnodiging voor dit evenement.

Traditional Martial Arts Seminar in Weelde (België)

Op 25 en 26 mei hebben we een docent uit Tsjechië op bezoek voor een seminar. Jiri Marek 6e dan Aikikai Aikido en loyaal leerling van zowel Nishio shihan als Shishiya shihan. Als je dicht bij de roots van het Aikido van Sensei Nishio wil komen dan is een bezoek aan zijn stage een aanrader. Op zondag worden er eventueel kyu graad examens af genomen.

Op de website vinden de laatste tijd wat wijzigen en aanpassingen plaats. Zo is vanaf heden budo materialen leverancier Matsuru onze vaste partner en voor de Japanse artikelen (oa. hakama en iaito) is dat Tozando. Vanwege de veiligheid van jezelf en anderen accepteren wij alleen nieuwe Iaito’s van Tozando op de tatami.

Ondertussen hebben we een nieuwe dojo erbij en wel op de Filipijnen. Naast Cabuyao (Mamatid) nu een tweede dojo in Calamba. Ik zou zeggen als je eens in de buurt bent bezoek onze mede Kyorakukanners daar dan eens. Vinden ze echt super leuk!

In juni zijn dus de Dan examens. De teller staat op 9 kandidaten en dat is een behoorlijke groep. We wensen iedereen succes met de voorbereiding.

Ondertussen hebben we een flinke stapel judo matten over. De meeste zijn 1×1 maar er zijn er ook van 1×2 bij. Als je iemand weet die matten zoekt laat me dat dan weten, eventueel voor privé gebruik.

Veel training’s plezier en tot ziens op de mat!
Groet Albert