Budo dag in Houten

Lekker druk op de mat tijdens de Budo dag in Houten

Lekker druk op de mat tijdens de Budo dag in Houten

Op zaterdag 11 oktober werd in Houten, op initiatief van Sportpunt Houten, een Budo dag georganiseerd. Een dag die tot doel had de jeugd in beweging te krijgen en kennis te laten maken met verschillende Budo sporten, door in sessies van een half uur te ervaren wat de betreffende budo sport nu betekend en de interesse te wekken om door te gaan.

De grote sporthal was voor die dag opgedeeld in drie secties waarvan de middelste was voorzien van een mat die door Judo en Aikido werd gedeeld.

Met Aikido – Judo – Karate – Taekwondo – Kung fu – Shaolin kempo, waren de Budo sporten ruim en interessant vertegenwoordigd. Helaas was het in de communicatie niet helemaal goed gegaan. Waren advertenties niet geplaatst en was er net even te weinig ruchtbaarheid aan gegeven. Hierdoor was helaas het doel gemist.

De keerzijde hiervan was wel dat er een kruisbestuiving plaats vond tussen de verschillende Budo verenigingen. Zo waren er Aikidoka’s te vinden bij Taekwondo en Shaolin kempo. Maar waren er ook leerlingen van Taekwondo en Judo bij Aikido op de mat te vinden. Sommige Aikidoka’s zagen zelfs hun kans schoon om tijdens het Shaolin kempo wat Aikido technieken in te brengen.

Kortom toch nog een geslaagde dag, die naar alle waarschijnlijkheid in 2015 een vervolg krijgt.

Ernst